Historien bag Polaris brand

Polaris ATV made in USA 

I 1954 i Lille Roseau, Minnesota åbnede Edgar Hetteen, hans yngre bror Allan og hans ven David Johnson et serviceværksted for landbrugsmaskiner. På grund af deres ekspertise, fik de hurtigt mange loyale kunder, men det var deres eksperimenter med snescootere, der i 1955 gav den lille trio en plads i historiebøgerne. De ønskede en bedre måde at komme frem i dyb sne på, når de var på jagt, det førte til udviklingen af en snescooter. Da de første snescootere var færdig udviklet, ville de demonstrere maskinernes evner, derfor begav de sig på en knap 2000 km. rejse over Alaskas vildmark. De trak 400 kg. proviant og udstyr gennem vildnisset i ned til -40 grader. 

Deres beslutsomhed gav pote. Maskinerne blev så populære at Polaris begyndte udelukkende at producere snecootere. Siden blev All-Terrain Vehicles (ATV’er) føjet til produktporteføljen. I 1984 var Polaris vokset til at være en global markedsleder på området for PowerSport.

For millioner af mennesker verden over, er Polaris i dag synonymt med eventyr og passion, både på arbejde og I fritiden. I mere end 60 år har Polaris nu produceret banebrydende produkter i høj kvalitet både inden for sne scootere, genopfindelse af ATV-produkter år efter år eller ved udviklingen af de første specialbyggede ATV’er til militæret.

Med afsæt i et mekanisk værksted, er Polaris vokset til en af verdens største Power-Sport producenter. Inden for de seneste år har de ekspanderet til markeder inden for kommercielle og militære køretøjer. I dag tilbyder Polaris et bredt udvalg af markedets bedste køretøjer, der er udviklet i tråd med firmaets oprindelige passion for stærke, innovative køretøjer i høj kvalitet.

 

Polaris eksklusive firehjulstræk reagerer lynhurtigt og kobler automatisk alle fire hjul til, når du behøver ekstra greb på underlaget.
Ægte firhjulstræk med stor kraft på alle hjul. Systemet frakobles automatik til tohjulstræk når firehjulstræk ikke længere er nødvendigt.

Elektronisk Benzinindsprøjtning (EFI)

De fleste Polaris motorer er med EFI og har op til 35% mere motorkraft end tidligere. Automatisk justering ved højdeforandringer og temperaturforandringer, giver en hurtigere start, samt hurtigere reaktion på gassen og mere effektiv brændstof økonomi.

Flere af Polaris modellerne er udstyret med en elektronisk progressiv servostyring.

Når maskinen starter, kobles servostyringen til. Ved øget hastighed sænkes servostyringen effekten, og der opnås derved bedre stabilitet og dermed en mere sikker kørsel

Variator driften sørger for let kørsel med maksimal kraft og automatisk udveksling. Du kan desuden vælge mellem høj og lav gear

Med digital omdrejningstæller, triptæller, timetæller og benzinmåler, har du adgang til alle vigtige informationer i nøjagtige tal.

Intrumenterne omfatter naturligvis også et analogt speedomoter.

Automatisk bremsesystem når det går ned ad bakke (ADC)

To ulige systemer arbejder sammen. Når du kører langsomt ned af bakke med motorbremse, kobles bremserne på forhjulene automatisk til, så både baghjul og forhjul bremser lige meget. Dette giver dig optimal kontrol og sikrer en tryg kørsel, selv ned af de stejleste bakker. Systemet er nu standard på alle Sportsman-modeller med EFI.

Firehjulstrækket kobles automatisk til ved behov og bringer dig frem, selv i meget barsk terræn. Når terrænet bliver mindre barsk, stilles systemet automatisk til tohjulstræk.

Når tohjulstrækket er koblet til, kan du med en enkelt tast koble den bagerste diff. spærre fra for at øge styreevnen og foretage skarpe vendinger. Dette er ikke så hård ved underlaget og perfekt, når du f.eks kører på græsplæne.

Markedets mest integrerede opbevaringsboks. Den store kapacitet gør det muligt at have meget bagage med. Låget kan benyttes som bagageplads.

Svejsede bundplader under hele ATV-en giver en god beskyttelse, hvilket gør køretøjet stabilt

Giver motoren højere omdrejningsmoment, bedre ydelse og ikke mindst en bedre lyd.

Metal Lak

Den lakerede overflade i metal er 9 gange mere holdbar end traditionel plast. Skulle den alligevel få skader, er de enkle at udbedre.

Bekvemt Passagersæde

Ingen anden 2-personers ATV giver passageren så god plads, samt et dejligt blødt sæde og solid rygstøtte. Gælder Sportsman Touring modeller.

Desuden Passagerhåndtag med mange indstillinger. Hænderne bliver mindre belastet takket være vibrations dæmpningen.

3 Stjernes PXT dæk

Uden gode dæk får du ikke ordentlig vejgreb. Dækkene på Sportsman har 1,9 cm lameller i et selvrensende mønster, som giver maksimalt greb i ler og andet løst underlag