Sikkerhedsveste til en mere sikker ATV kørsel

Sikker airbag-vest til ATV-kører

Du kender airbags fra biler. Ved en kollision blæses en airbag op og beskytter fører eller passagerer. Nu kan du få en let og praktisk airbag til at have på under ATV-kørsel. Perfekt til off-road kørsel, konkurrence-kørsel … og til dig, som bare gerne vil passe ekstra godt på dig selv. Hit-Air vestene vejer fra 800 gr. og er let og behagelig at have på. Hit-Air fås til både børn og voksne. Vestene leveres med 1 co2 patron og udførlig vejledning. 

Hit Air sikkerhedsveste i samarbejde med Polaris ATV

Sådan virker Hit-Air:

Hit-Air beskytter effektivt din nakke, ryg, bryst, ribben, sider og hofter ved fald. Du forbinder Hit-Air med dit styr via en strop og en lille wire, som nemt klikkes af og på. Ved et styrt bliver wiren strammet og dermed udløses en CO2 patron, som sidder i en lukket lomme foran på vesten. På kun et halvt sekund er Hit-Air pustet op – i god tid, inden du rammer jorden. Efter Hit-Air er pustet op siver luften langsomt ud. Når al luft er ude, kan du sætte en ny CO2patron i – og vesten er som god som ny. Klar til brug igen.

Saadan virker Hit Air sikkerhedsvesten

 Om Hit-Air:

Hit-Air er udviklet i Japan af virksomheden Mugen Denko, som gennem mange år har specialiseret sig i at producere airbags til motorcyklister og motorsporten. Firmaet er anerkendt og certificeret efter de højeste standarder og leverer airbags til bl.a. motorcykelbetjente i mange lande. Hit-Air er ny i Danmark, men bruges allerede af blandt andre militaryrytterne Peter Flarup og Louise Plaun samt flere og flere motorcyklister.

Om godkendelse:

Alle må køre med Hit-Air. Men hvis du kører i en disciplin eller klasse, hvor der ifølge reglementet er krav om at du skal bære en godkendt sikkerhedsvest, så skal du bruge både Hit-Air og en godkendt sikkerhedsvest. Hit-Air og andre airbags er altså et supplement til den godkendte vest. Fuldkommen ligesom du i en bil har både en sikkerhedssele og en airbag.

Hit Air vesten øger børns sikkerhed ved ATV kørsel markant!

Til børn tilbyder vi en model som ligner kort model til voksne rigtig meget. Modellen justeres med stropper og velcro. Den er let og meget behagelig at have på. 

Sikkerhedsvesten fåes i følgende størrelser til børn
Pris: 3000,- excel moms.

SKV : Til børn 130 - 160 cm

 

Sikkerhedsvest størrelser til voksne
Pris 3200,- excel moms.

SV-2: dækker størrelserne XXS-S

LV: dækker størrelserne M-XL

 

Læs denne information inden du bruger din Hit-Air første gang:

Husk at Hit-Air er en ekstra sikkerhed og at vesten skal behandles med omhu for at kunne fungere perfekt.

Det første du skal gøre, når du modtager din nye Hit-Air, er at kontrollere at du har fået alle de dele der hører til:

1. Hit-Air vest

2. En lille pose med en skrue og en umbraco nøgle (begge ting skal du bruge, når du skifter patron )

Luk op ind til selve aktiveringsmekanismen i vesten – kig på bagsiden af det stykke stof der dækker patronen – der står enten Y eller B. Samme bogstav skal stå på forsiden af den manual der er i den lille pose.

3. En patron – check at størrelse, som er angivet i cc, er ens på patronen og den markering, som står på bagsiden af det stykke stof i vesten, som dækker refill’en – mulighederne er

30 cc – 48 cc – 50 cc og 60 cc.

Gør din Hit-Air klar til brug

1. Tag fat i wiren og check at kuglen kan køre hele vejen rundt.

2. Sæt en patron i fatningen. Den skrues i på samme måde som en pære.

3. Monter og tilpas wiren. Den skal fastgøres foran på køretøjet.

4. Luk den runde lille boks op ved at dreje på skruen – ta wiren ud – ta plastikken af – tilpas længden på wiren efter køreren. Du skal kunne bevæge sig som normalt i sædet – luk den runde boks igen og stram skruen.

Så er du klar til at tage vesten på. Husk at stramme velcro båndet inde i vesten så den passer.

 

Hvad sker der, når jeg falder af?

Når køreren falder af vil kugle og ring via den fastgjorte wire blive trukket ud af patronholderen – derved aktiveres en fjeder som går op og udløser co2 patronen. Vesten pustes op på 0,25 sekund. Wire + ring og kugle bliver på køretøjet mens køreren er fri af sædet. Hit-Air er nu aktiveret og pustet op.

HUSK: Du skal selv klipse wiren af inden du efter endt kørsel stiger af!

Hvordan får jeg vesten gjort klar igen?

Når vesten har været aktiveret vil den holde luften ca. 10 min. – dette for at beskytte dig, hvis du ligger fastklemt under et køretøj eller er faldet så uheldigt, at din ryg har brug for støtte. Efter ca. 10 min. vil luften langsomt sive ud.

Vil du hurtigt have vesten klargjort så tag patronen ud af fatningen (skrues ud på samme måde som en pære). I samme øjeblik den er ude forsvinder luften.

Så tager du den lille skrue fra posen – sætter den op i bunden af patron-beholderen (i den modsatte ende af, hvor du sætter patronen i). Skru den fast - så drejer du med umbraco nøglen til du kan se at der igen er et fint rundt hul – når hullet passer sænker man ring/kugle ned i hullet. Du skal sikre dig, at kuglen passer i hullet. Så drejer du nøglen lidt tilbage – derved låses ring/kugle fast.

Check ring/kugle ved at dreje den hele vejen rundt.

Tag nøgle og skrue ud og nu er vesten klar igen.

     Airbag system inde i vesten.

Tips og ideer

Husk altid at tage skruen ud af patronholderen – ellers lukker den for fjederen og vesten vil ikke aktivere hvis du falder af.

Har du flere køretøjer så køb en wire pr. køretøj. Så undgår du at skulle flytte din wire fra den ene til den anden.

Gør din Hit-Air ren ved at tørre den med en fugtig svamp eller ved at hænge den i brusekabinen og bruse den let over. Hvis du bruser vesten, skal du huske at lægge plastic rundt om patron og aktiveringsenhed . Og lukke lommen.

Hvis du har spørgsmål så ring hellere til os en gang for meget end en gang for lidt.